Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Den svåra konsten att leva kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Den svåra konsten att leva Berättelser om evolution, elände och evigt liv

av Ulf Ellervik

ellervik
ISBN: 9789187513411
Utgivning: augusti 2015
Pris: 70 SEK

I uppföljaren till hyllade Ond kemi och Njutning tar Ulf Ellervik sig an två av vetenskapens största frågor. Med glimten i ögat och en vass penna beskriver han det kemiska kriget mot sjukdomar och, när dessa är övervunna, människans chans till evigt liv.

Genom vetenskapshistorien – där kemi, biologi och medicin, men också konst, litteratur och populärkultur spelar viktiga roller – får vi veta hur kemin genom medicinen gjort det möjligt för människan att leva längre och längre för varje generation. Men hur länge är det möjligt för kemin att stå emot döden?

Ellervik kan konsten att förmedla sitt brinnande intresse för kemiska formlers skönhet och estetik, och han får oss att inse att kemi är på liv och död.

Ulf Ellerviks poddradio kan du höra här.

Om författaren

Ulf Ellervik 5 aug 2015 - Foto C Sturmark (4)

Ulf Ellervik

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Han forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område. För sitt manus Ond kemi belönades han med ...

Läs mer...

Mer om Den svåra konsten att leva

Recension i SvD av Ellerviks "Den svåra konsten att leva"

Svenska Dagbladets Fredrik Sjöberg recenserar Ulf Ellerviks "Den svåra konsten att leva".

Video

Ulf Ellervik: Den svåra konsten att leva

Den bokaktuella kemiprofessorn Ulf Ellervik talar om den svåra konsten att leva. Tänk om vi inte behöver dö?