Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Den stökiga psykiatrin Minnen, samtal, tankar

av P C Jersild

den_stökiga_psykiatrin_omslag
ISBN: 9789187513527
Utgivning: februari 2015
Pris: 70 SEK

I Den stökiga psykiatrin får vi följa PC Jersild på en resa genom den svenska psykiatrin, på en krokig väg som formas efter trender, politik och ideologier. Psykiatrin har länge varit den svenska sjukvårdens särskilda sorgebarn, drabbat av konflikter och dåliga resurser. Hur kan det komma sig att en så viktig del av sjukvården tillåts fortsätta vara så dysfunktionell och aldrig verkar komma på fötter?

Mycket tyder på att svensk psykiatrisk forskning hamnat på efterkälken. Vetenskapen är varje ämnes hårda kärna och ingen medicinskt verksamhet är i längden bättre än sin forskning. Sjunker forskningens kvalitet förlorar disciplinen i legitimitet, dess status sjunker, forskningsanslagen sinar, rekryteringen minskar och vården blir sämre. Leder mer forskning till en bättre psykiatri?

På typisk Jersildprosa berättar författaren om sina egna yrkeserfarenheter från psykiatrin blandat med djuplodande samtal med namnkunniga svenska forskare om vad de skulle vilja satsa på om de hade de resurser som tills vidare saknas.

Om författaren

PC-Jersild-copyright Johanna Berglund

P C Jersild

P C Jersild är en av de stora svenska berättarna. Hans romaner blandar ofta nutid och framtid, som En levande själ (1980), Efter floden (1982) och De ondas kloster (2003). Många riktar skarp kritik mot ...

Läs mer...

Video

En bok, en författare: PC Jersild

PC Jersild intervjuas om sin bok Den stökiga psykiatrin i UR:s programserie En bok, en författare.