Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Darwin. Den försynte revolutionären

av Stellan Ottosson

darwin
ISBN: 9789187935541
Utgivning: 2016
Pris: 234 SEK

Darwin revolutionerade synen på vårt ursprung. Han utmanade sin samtid och utmanar ännu idag. Darwin – Den försynte revolutionären ger en mångfacetterad bild av tänkaren och taktikern Darwin. Vi möter en charmerande och humoristisk person, som var övertygad om sina idéers bärkraft. Trots det lät han sina vänner stå på barrikaderna, medan han själv levde ett stillsamt familjeliv.

På flera områden frodas det, inte minst i Sverige, en del missuppfattningar om Darwin. Stellan Ottosson granskar hans alltmer avvisande syn på religionen och beskriver hur religiösa samfund har försökt hantera hans evolutionsteori. Många hävdar också att Darwin skulle ha varit helt främmande för det som idag kallas eugenik eller socialdarwinism. Ottossons analys ger dock en annan bild. Darwins brev visar att han sympatiserade med sådana idéer, men i hans eget liv segrade medmänskligheten.

Om författaren

Stellan Ottosson

Stellan Ottosson är författare, översättare och före detta diplomat. Han har tidigare publicerat två böcker om bibeln: Profeter, kärlek och ond bråd död och Jesus, Paulus och kärleken, samt en serie läseböcker för barn som ...

Läs mer...