Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Bluff

av Stephen Law

Bluff omslag web
Originaltitel: Believing bullshit
Översättare: Jan Wibom
ISBN: 9789186061494
Utgivning: 2012
Pris: 149 SEK

Medlemmar i självmordssekten Heaven’s Gate trodde att de skulle fara till himlen på ett UFO. Ett stort antal människor tror att utomjordingar byggde pyramiderna, att Förintelsen aldrig ägde rum och att World Trade Center demolerades av USA:s regering.

Med slagfärdig och insiktsfull kritik identifierar Stephen Law åtta avgörande mekanismer som kan förvandla en uppsättning idéer till en psykologisk flugfångare. Han diskuterar de intellektuella svarta hålens faror, utforskar vetenskapligt förnuft, religion och relativism.

Bluff vaccinerar oss mot sekteristers knep, religiösa och politiska fanatiker, förespråkare för alternativmediciner, konspirationsteoretiker och andra försåtliga övertygelser.

Om författaren

Stephen-Law-©-Johanna-Berglund

Stephen Law

Stephen Law är lektor i filosofi vid Heythrop College, University of London; rektor för the Centre for Inquiry och redaktör för tidskriften Think: Philosophy for Everyone. Han har skrivit flera böcker för både vuxna och ...

Läs mer...

Seminarium

Stephen Law i Stockholm

Video

Deepak Chopras miljonpris

Deepak Chopra lovar Richard Dawkins, Daniel Dennett eller James Randi en miljon dollar om de kan förklara det "normala".