Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Att dö kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Att dö

av Christopher Hitchens

Sidor från Att_do_nya
Originaltitel: Mortality
Översättare: Rikard Svartvik
ISBN: 9789186061913
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2014
Antal sidor: 128
Pris: 30 SEK

Den 8 juni 2010 kollapsade Christopher Hitchens i sitt hotellrum i New York. När diagnosen strupcancer fastställdes färdades han från de friskas land över till det karga landskapet som tillhör de sjuka. Under de följande arton månaderna, fram till sin död i december 2011, skrev Christopher Hitchens oavbrutet och klarsynt om politik och kultur.

I denna fascinerande och intensiva berättelse om livets slut, beskriver Christopher Hitchens sjukdomens plågor och utforskar hur sjukdom påverkar våra intryck och vår omvärld. Medan cancern invaderar hans kropp och tvingar honom att brottas med dödens tidlösa gåta, omfamnar Hitchens alla känslor och skildrar personligt och filosofiskt hur det är att dö.

 

Att dö är en berättelse om att möta döden utan att vika sig för det okända, och en inblick i vad det innebär att vara människa. Christopher Hitchens sista verk är modigt och klarsynt, skriven med brutal ärlighet, sylvass intelligens och en humor som aldrig sviktar.

Om författaren

Hitchens

Christopher Hitchens

Christopher Eric Hitchens, (1949-2011) var en brittisk journalist, författare och kritiker. Vid sin död var han bosatt i Washington, D.C. i USA. Hitchens har genom åren skrivit för bland andra Vanity Fair, The Nation, Harper's, ...

Läs mer...

Mer om Att dö

Nära döden, långt från Gud

Dystert och uppgivet, men också trotsigt, briljant och nyfiket funderar ateisten Christopher Hitchens över döden som idé och konkret verklighet. Eva Johansson recenserar Att dö i SvD.