Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Aggression kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Aggression

av Konrad Lorenz

Aggression Fri Tanke
Originaltitel: Das sogenannte Böse. Zur Naturgeschichte der Agression
Översättare: Sverre Sjölander
ISBN: 9789186061609
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 207 SEK

Boken handlar om aggressionen, det vill säga den mot artfränder riktade kampdriften hos människor och djur.” ur Konrad Lorenz prolog.

Vi människor är tillsammans med djuren biologiskt programmerade till att kämpa om resurser. Men aggressionen står inte i motsats till ”positiva” instinkter som kärlek, utan är en grundläggande bas för andra instinkter. Konrad Lorenz menar dessutom att aggressionen är en nödvändig del av människornas och djurens kommunikation. Det aggressiva beteendet är en följd av det naturliga urvalet och således gynnsamt för artens överlevnad.

Konrad Lorenz klassiska verk inom beteendevetenskapen utkom första gången 1963. Fri Tanke ger nu ut en bearbetad nyutgåva av Konrad Lorenz vetenskapliga klassiker, i översättning av professor Sverre Sjölander.

Om författaren

Korad Lorenz

Konrad Lorenz

Konrad Lorenz (1903–1989) var en österrikisk zoolog, beteendeforskare och samhällskritiker. Han var en av dem som etablerade ämnet etologi och mottog för bland annat detta nobelpriset i fysiologi/medicin 1973, tillsammans med Nikolaas Tinbergen och Karl von ...

Läs mer...

Mer om Aggression

Evolutionsläsning!

Den 12 februari firas Darwindagen och vi på Fri tanke vill påminna om god evolutionsläsning.

Ondskan har inget särskilt skallmått

Återigen är teorier om människans medfödda ondska i svang. Vad hände med den fria viljan? Ann Heberlein drar en linje mellan 1700-talets skallmätning, Konrad Lorenz djurstudier och 2000-talets hjärnforskning.